Contact

Heb je vragen? Kijk anders eerst even bij de FAQ, de kans is groot dat je vraag ertussen staat. Anders kan je altijd contact met ons opnemen.

Mail Briqchain

Veelgestelde vragen

Briqs zijn vastgoedobligaties met een looptijd van 5 jaar. Gedurende 5 jaar ontvang je maandelijks een vaste rente. Aan het einde van de looptijd word je volledige inleg door ons afgelost.

De BIockchain maakt het mogelijk om processen als het registreren van beleggers, uitgeven van nieuwe Briqs, uitbetalen van rentes en de onderlinge verhandeling eenvoudiger te maken. Daardoor is het kostenbesparend. Zo kan jij als belegger met een lager bedrag instappen en behaal je een beter rendement tegen maximale flexibiliteit.

Briqs koop je voor € 10,-. Dit is de nominale waarde die je na 5 jaar, bij aflossing weer van ons ontvangt. Briqs hebben een vaste jaarlijkse rente van 4%. Die keren we maandelijks uit.

Emissiekosten zijn de door de belegger te betalen kosten die verband houden met de plaatsing en marketing van beleggingsfondsen. Briqchain rekent geen emissiekosten.

Transactiekosten zijn kosten die eventueel in rekening worden gebracht door de bank bij overschrijven van tegoeden naar jouw bankrekening.

Het geld dat door middel van het uitgeven van Briqs beschikbaar komt, wordt gebruikt om turn key starterswoningen aan te kopen en beschikbaar te stellen voor verhuur. Voor deze doelgroep zijn te weinig woningen beschikbaar en dat lossen we samen met jou op.

Vanuit ons uitgebreide netwerk waaronder (institutionele ) beleggers, makelaars en vastgoedbeheerders krijgen wij veel vastgoed aangeboden. De woningen die aan onze criteria voldoen worden aangekocht door Briqchain. Daarbij kopen we woningen direct van particuliere aanbieders (of hun makelaar) indien zij een geschikt aanbod hebben.

Briqchain streeft naar absolute transparantie. We delen dan ook iedere aangekochte woning met de Briqchain community. Verder zullen alle woningen periodiek gewaardeerd en getaxeerd worden.

Jazeker. Beleg jij in Briqs, dan krijg je voorrang op andere geïnteresseerde huurders. Je moet wel aan de gestelde huurvoorwaarden voldoen, bijvoorbeeld een inkomenseis. Verder geldt dat degene met de meeste Briqs, als eerste in aanmerking komt voor een bezichtiging.

Ja, dat kan altijd. Het uiteindelijke doel van Briqchain is om de woningen weer te verkopen en daarbij heeft verkoop aan de huurder de voorkeur. Indien gewenst kunnen wij jouw Briqs geheel of gedeeltelijk tussentijds aflossen zodat je deze kunt aanwenden voor je hypotheek bij de bank.

Briqs staan onder toezicht van Stichting Obligatiehouders Briqchain. Bij deze stichting is ook het hypotheekrecht ondergebracht. Je hebt het vastgoed dus als onderpand. De Briqs zijn dus gezekerd door goed onderhouden woningen met stabiele huurinkomsten.

Het verschil tussen inkomende huren en uitgaande rente betalingen, kosten en reserveringen is het bedrag dat Briqchain ontvangt voor haar diensten. Eventuele waardestijging van het onderliggende vastgoed komt ten gunste van Briqchain.

Beleggen in Briqs ontzorgt. Je bent verzekerd van een maandelijkse rente zonder je zorgen te maken over de aankoop, beheer, verhuur, onderhoud en administratie. Rechtstreeks beleggen in vastgoed vergt (veel) eigen vermogen, die je niet kan diverteren over verschillende woningen.

Indien je belegt vanuit privé, dan worden de waarde van de beleggingen en rente inkomsten opgeteld in BOX 3.

Voor de uitgifte van onze Briqs zijn we in 2018 vrijgesteld van vergunning- en prospectusplicht, aangezien de totale tegenwaarde van de effecten die worden aangeboden, minder is dan €5 miljoen, berekend over een periode van 12 maanden. De aanbieding is wel gemeld bij de AFM.

Voor overige vragen kan je gebruik maken van het mailformulier onder ‘contact’.